Росія відправляє на засідання комітету ПАРЄ скандального депутата

Росія відправляє на засідання комітету ПАРЄ скандального депутата

Укрінформ
У засіданні ad hoc комітету, яке відбудеться у рамках весняної сесії ПАРЄ, РФ представить голова комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Слуцький, який знаходиться під санкціями і згадується у доповіді по корупційні дії в ПАРЄ.

Про це Укрінформу повідомив член української делегації, народний депутат Олексій Гончаренко, який представлятиме Україну на засіданні ad hoc комітету.

"По-перше, Слуцький під санкціями, по-друге, проти нього є звинувачення у сексуальних домаганнях, по-третє, він згадується у корупційній доповіді ПАРЄ", - сказав Гончаренко.

Засідання ad hoc комітету відбудеться в четвер.

Як відомо, звинувачення проти Слуцького у сексуальних домаганнях висували в Росії продюсер телеканалу "Дождь" Дарина Жук, кореспондент Російської служби BBC Фаріда Рустамова, заступник головного редактора телеканалу RTVi Катерина Котрікадзе.

Комісія Держдуми з етики розглянула скарги Рустамової і Жук, але не знайшла у поведінці Слуцького порушень. Члени комісії припустили, що журналістки діяли у рамках спланованої і приуроченої до виборів кампанії.

Читайте також: Скандал зі Слуцьким: Пєсков порівняв жертв домагань із повіями

Після рішення комісії десятки російських ЗМІ заявили про солідарність з постраждалими журналістками, багато хто вирішив бойкотувати Слуцького, членів комісії з етики; деякі відкликали кореспондентів з Держдуми.

Перше засідання ad hoc комітету Парламентської асамблеї Ради Європи, який обговорював можливість повернення росіян до участі у роботі ПАРЄ, відбулося у січні цього року, у ході зимової сесії ПАРЄ. Росію тоді представляли віце-спікер Ради Федерації Петро Толстой і голова комітету Держдуми з міжнародних справ Костянтин Косачов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-