Прем'єр Вірменії подав у відставку через протести

Прем'єр Вірменії подав у відставку через протести

Укрінформ
Прем'єр-міністр Вірменії Серж Саргсян після масових мітингів подав у відставку.

Про це повідомляє News.am.

"Нікол Пашинян мав рацію. Я помилився. У такій ситуації є кілька рішень, але на жодне я не піду. Це не для мене. Я залишаю пост керівника країни, пост прем'єр-міністра Вірменії. Вуличний рух проти мого прем'єрства. Я виконую вашу вимогу", - заявив Саргсян у своєму зверненні.

Як повідомлялося, вранці 22 квітня в готелі "Марріотт Вірменія" відбулася зустріч прем'єр-міністра Вірменії Сержа Саргсяна з опозиційним депутатом Національних зборів Вірменії, лідером протестного руху Ніколом Пашиняном. Зустріч тривала всього декілька хвилин. Саргсян відмовився вести "переговори" про свою відставку, як цього зажадав Пашинян, і залишив готель.

Після цього Пашинян очолив ходу протестуючих. Поліція перекрила шлях демонстрантам, почався розгін. Опозиційні депутати Нікол Пашинян, Арарат Мірзоян і Сасун Мікаелян були примусово вилучені з місця проведення акції.

Читайте також: До протестів у Вірменії приєдналися військові

За даними вірменської служби "Радіо Свобода", поліція затримала 232 учасника акції протесту.

В Єревані вже десятий день тривають протести проти призначення главою уряду колишнього президент Вірменії Сержа Саргсяна. До протесту приєдналися студенти вузів і люди у військовій формі.

Фото на першій сторінці: REUTERS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-