Суд у Гаазі розпочав розгляд апеляції Караджича

Суд у Гаазі розпочав розгляд апеляції Караджича

Укрінформ
У Гаазі в суді ООН розпочався процес із розгляду апеляції колишнього лідера боснійських сербів Радована Караджича на вирок, згідно з яким його засуджено до 40 років ув’язнення.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"В апеляційному суді він (Караджич - ред.) намагається довести, що в його справі були допущені помилки, і вимагає нового суду", - йдеться у повідомленні.

Під час дводенних слухань прокурори також намагаються оскаржити вирок Караджичу в 40 років, вимагаючи замінити його на довічне ув'язнення. 

Очікується, що остаточне рішення з апеляції Караджича буде ухвалене до кінця року.

Читайте також: Караджич подає апеляцію на 40-річний вирок Гаазького трибуналу

Як відомо, вирок Караджичу ухвалили у 2016 році судді Міжнародного кримінального трибуналу по колишній Югославії, який офіційно припинив роботу в грудні.

Караджич, якому зараз 72 роки, був засуджений за геноцид, воєнні злочини і злочини проти людяності, скоєні під час розпаду колишньої Югославії. Йому, зокрема, інкримінувалася різанина у Сребрениці, внаслідок якої 1995 року були вбиті близько восьми тисяч мусульманських чоловіків і хлопців і яка вважається найбільшим масовим убивством у Європі після Другої світової війни. 

Загалом під час війни в Боснії 1992-1995 років понад 100 тисяч людей загинули, а близько 2,2 мільйона були змушені залишити свої домівки.

Президент судового трибуналу з воєнних злочинів Організації Об’єднаних Націй Теодор Мерон заявив у лютому про те, що апеляції на вирок будуть розглянуті Механізмом міжнародних кримінальних трибуналів, який займається розглядом справ про воєнні злочини на Балканах і в Руанді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-