До акцій протесту в Єревані приєдналися студенти

До акцій протесту в Єревані приєдналися студенти

Укрінформ
До акцій протесту у вірменській столиці Єревані в понеділок, 23 квітня, приєдналися студенти ВНЗ.

Про це повідомляє ресурс Новини-Вірменія.

"Студенти вірменських ВНЗ з ранку понеділка проводять страйк у освітніх установах", - зазначається в повідомленні.

Студенти проходять мирною ходою столичними вулицями, закликаючи викладачів ВНЗ приєднатися до їхньої акції.

Як стверджують ініціатори, акції носитимуть виключно мирний характер, багато хто навіть закликає своїх однокурсників простувати мовчки, аби не порушувати громадського порядку.

Ходи супроводжуються гаслами на підтримку зміни влади, оплесками, свистом та сигналами автомобілів, що їх супроводжують.

Читайте також: У Москві затримали вірмен, що підтримали протести у Єревані

Як повідомлялося, з 13 квітня лідер опозиційної парламентської фракції "Єлк", глава партії "Цивільний договір" Нікол Пашинян ініціював у Єревані та областях Вірменії тотальні акції громадянської непокори проти прем'єрства Сержа Саргсяна.

Оголошена Пашиняном "оксамитова" революція вилилася в масові мітинги й зіткнення з силами правопорядку. Мітингувальники блокували вулиці, магістралі та будівлі держустанов. 19 квітня демонстранти намагалися заблокувати підступи до будівлі уряду, де Саргсян проводив своє перше засідання в статусі прем'єра. Усі наступні дні з ранку проходили масові ходи по вулицях Єревану, а вечорами численні натовпи демонстрантів збиралися на мітинги на Площі Республіки.

В неділю, 22 квітня, відбулася зустріч прем'єр-міністра Вірменії Сержа Саргсяна з Ніколом Пашиняном. Проте очікуваного діалогу не відбулося. Пашинян знову озвучив свою єдину вимогу про відставку прем'єр-міністра. У свою чергу, Саргсян попередив лідера опозиції про всю повноту відповідальності, яка лягає на нього у разі продовження акцій непокори. Того ж дня депутатів Нікола Пашиняна, Сасуна Микаеляна й Арарата Мірзояна було затримано силовиками, приводам піддалися також понад 250 активістів. Протестні акції та приводи у поліцію тривають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-