Глава МЗС Німеччини виступив проти повернення до G8 з Росією

Глава МЗС Німеччини виступив проти повернення до G8 з Росією

Укрінформ
Повернення до G8 з участю Росії можливе тільки у випадку, якщо буде усунута причина її виключення, заявив міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас.

Про це він сказав під час саміту міністрів закордонних справ країн "Великої сімки" у Торонто в неділю, 22 квітня, передає DW.

"Повернення Росії можливе тільки у разі, якщо буде усунута причина її виключення. В цьому питанні нічого не змінилося, на даний момент це не є темою для дискусії", - зазначив Маас. Виконання умов для повернення до G8 лежить виключно на самій Росії, додав він.

Глава МЗС Німеччини закликав Росію до конструктивної співпраці у розв'язанні сирійського конфлікту. "Німеччина хоче вибудувати діалог з Росією, оскільки цей конфлікт не вирішити без її участі. Однак Росія повинна зробити конструктивні пропозиції", - зазначив Маас.

Читайте також: Міністр оборони Німеччини закликає посилити тиск на Путіна

Раніше кілька опозиційних німецьких політиків висловилися за запрошення Володимира Путіна на саміт G7, який пройде у Канаді в червні, в якості гостя у форматі G7+1.

До "Великої сімки" входять США, Канада, Великобританія, Німеччина, Франція, Італія і Японія. Ці країни вийшли з формату G8 з Росією після анексії Криму у 2014 році.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-