Глава МЗС Німеччини на зустрічі G7 говоритиме про Україну та Сирію

Глава МЗС Німеччини на зустрічі G7 говоритиме про Україну та Сирію

Укрінформ
Глава МЗС ФРН Гайко Маас в ході міністерської зустрічі G7 в Торонто має намір говорити про врегулювання ситуації в Україні і Сирії.

Про це він заявив у Берліні перед відльотом в Канаду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У Торонто я обговорюватиму з міністрами закордонних справ Великої сімки, зокрема, ситуацію в Сирії і на сході України: в обох конфліктах ясно, що нам потрібний конструктивний вклад Росії для пошуку мирного рішення", - заявив міністр закордонних справ ФРН.

За його словами, дипломати також вирішуватимуть довгострокові стратегічні питання, такі як підтримка миру і попередження конфліктів. 

Маас висловив переконання, що у час кризи як ніколи потрібні сильні міжнародні інститути і відкритий діалог. 

Після Торонто Маас вирушить до Нью-Йорка на засідання ООН, а потім у Брюссель, де відбудеться 2-а донорська конференція щодо Сирії. 

В Організації Об'єднаних Націй і на переговорах в Нью-Йорку глава німецької дипломатії має намір інтенсивно просувати кандидатуру країни в якості непостійного члена Ради Безпеки. «Німеччина готова взяти на себе більше відповідальності і активно сприяти миру та безпеці», - завірив Маас. 

Читайте також: Росія "тримає Асада в руках" і має посилити тиск - Берлін

На тижні, що минає, міністр закордонних справ ФРН зустрівся у Берліні з канадською колегою Христей Фріланд, з якою погоджував позиції перед конференцією в Торонто. Зокрема, вони провели поглиблене обговорення думками з української тематики, у тому числі про перспективи розміщення на Донбасі миротворчої місії ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-