Радбез ООН зібрався для

Радбез ООН зібрався для "мозкового штурму" на шведській фермі

Укрінформ
Представники держав у Раді Безпеки ООН 21-22 квітня проведуть неформальну зустріч на віддаленій фермі на півдні Швеції.

Про це повідомляє DW.

"Сподіваюся, з'являться кілька нових ідей щодо певних тем, а саме: гуманітарної ситуації та хімічної зброї", - сказала міністр закордонних справ Швеції Маргот Вальстрьом.

Водночас вона застерегла щодо завищених очікувань від зустрічі. 

Як зазначається, на закритому зібранні 15 послів, генсек ООН Антоніу Гуттеріш, а також спецпредставник ООН щодо Сирії Стаффан де Містура, який приєднається до них 22 квітня, першочергово спробують подолати глибокі розбіжності щодо припинення війни в Сирії.

Подібний мозковий штурм щороку зазвичай відбувається у передмісті Нью-Йорка, та цього року Радбез уперше виїхав до шведської Сканії. Зустріч організована у колишній резиденції Дага Хаммаршельда, другого генсека ООН, який загинув в авіакатастрофі у 1961 році. Фермерський маєток розташований у природному парку, до послуг гостей серед іншого - камін і сауна. 

За інформацією гуманітарних організацій та опозиційних до режиму Башара Асада сил, у ніч проти 7 квітня вертоліт скинув бочкову бомбу з отруйними речовинами на сирійське місто Дума. За їхніми даними, загинули десятки людей, сотні звернулися до лікарень. Більшість постраждалих мирних жителів - жінки й діти. 

Читайте також: Канада готова підтримати миротворчу місію на Донбасі

Росія та Сирія заперечують інформацію про хімічну атаку та називають її "інсценуванням". Натомість країни Заходу покладають відповідальність за ймовірну атаку на сирійський уряд.

Через це в ніч проти 14 квітня США, Велика Британія та Франція завдали ударів по сирійських військових об'єктах, що нібито пов'язані з розробкою хімічної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-