У російському МЗС заявили, що експерти ОЗХЗ виїхали в Думу

У російському МЗС заявили, що експерти ОЗХЗ виїхали в Думу

Укрінформ
У МЗС РФ заявили, що група експертів з Організації з заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) виїхала в сирійське місто Дума, до місця передбачуваної хімічної атаки.

Про це повідомляється на сайті відомства.

"За наявною інформацією, ранком 21 квітня спеціальна місія ОЗХЗ зі встановлення фактів застосування хімічної зброї в Сирії виїхала в м. Дума (Східна Гута), до місця передбачуваного застосування токсичних хімікатів 7 квітня", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, 17 квітня сирійські державні ЗМІ заявили, що експерти ОЗХЗ приїхали в Думу. Проте в самій організації цього не підтверджували. Прес-секретар Державного департаменту США Хізер Науерт того ж дня повідомила, що, на думку Вашингтона, експерти ОЗХЗ ще не увійшли до Думи.

Російські чиновники заявляли, що міжнародні експерти з хімічній зброї повинні приїхати до сирійської Думи 18 квітня, щоб досліджувати місце ймовірної хімічної атаки.

Читайте також: Сирійські повстанці залишать іще один район поблизу Дамаска

Як повідомляв Укрінформ, в ніч на 14 квітня Великобританія, США і Франція завдали високоточних ракетних ударів по об'єктах в Сирії, пов'язаних з хімічною зброєю. Головними цілями коаліції стали науково-дослідний центр в Дамаску, який пов'язують з виробництвом хімічної зброї, а також два склади хімічної зброї в провінції Хомс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-