Трамп відвідає Британію у середині липня – ЗМІ

Трамп відвідає Британію у середині липня – ЗМІ

Укрінформ
Після кількох спроб організувати перший візит нинішнього президента США Дональда Трампа до Сполученого Королівства, який щоразу переносився на невизначений термін, британські ЗМІ повідомили про нові заплановані дати візиту у середині липня.

Про це йдеться в публікації за п'ятницю британського видання Dily Mail із посиланням на джерела в уряді країни.

"Очікується, що президент відвідає саміт НАТО в Брюсселі 11-12 липня, після чого вирушить до Великої Британії", - зазначає видання.

Як уточнюється, що програма візиту охоплюватиме кілька днів перебування американського президента в Британії. При цьому передбачаються окремі зустрічі Дональда Трампа з королевою Єлизаветою ІІ, прем'єр-міністром Терезою Мей, а також інші заходи й зустрічі.

Читайте також: Демократи США подали багатомільйонний позов проти Трампа, Росії і WikiLeaks

Вперше заява про можливий візит Дональда Трампа до Великої Британії пролунала одразу після його інавгурації в січні минулого року. Натомість, поїздка кілька разів переносилася на невизначений термін, у тому числі, через сформоване у британців негативне ставлення до Трампа.

Зокрема, минулого року новообраний глава Білого дому розмістив на своїй офіційній сторінці у Твітері повідомлення ультраправої організації "Британія передусім" (співзвучної зі слоганом кампанії Трампа "Америка передусім"), яка поширювала антимусульманську пропаганду. Крім того, Дональд Трамп намагався критикувати мера Лондона Садіка Хана, який реагував на терористичну загрозою для столиці після нападів терористів.

Поява інформації про конкретні дати візиту президента США до Великої Британії свідчить про те, що відносини між Даунінг-стріт та Білим домом покращилися, зауважує британське видання.

Фото: tvs

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-