Канада має негайно відреагувати на російські кібератаки – експерт

Канада має негайно відреагувати на російські кібератаки – експерт

Укрінформ
Канаді необхідно виробити всеосяжну стратегію протидії кібернетичним атакам та інформаційній війні РФ.

Про це у статті для «Ottawa Citizen» пише відомий канадський правозахисник, старший науковий співробітник інституту Макдональда-Лор’є у Торонто Маркус Колга.

«Видворення чотирьох російських агентів було хорошим першим кроком у захисті канадської демократії від намагань Володимира Путіна знищити її. Однак, необхідна всеосяжна стратегія, якщо ми сподіваємося уникнути повторення досвіду останніх двох років США, Великої Британії, Естонії, України, Франції, Іспанії та Німеччини», - стверджує Колга.

На його переконання, «більше не можна ігнорувати те, що Канада є мішенню кремлівської дезінформації, метою якої є підрив нашої демократії». «Шкода, завдана дезінформацією, може не стати явною одразу. Вона значно гірша, запрограмована на те, аби настановити канадців один супроти одного і таємно наповнити наше демократичне суспільство продуктами розпаду, які повільно послаблять наші іноземні альянси, упевненість в уряді та зв'язки, які тримають наш народ разом», - стверджує автор.

Однак, за його словами, «Канада ще може уникнути найбільш апокаліптичного сценарію, якщо негайно зробить серйозні кроки із протидії цьому». «Канадська стратегія із протидії дезінформації повинна включати чотири ключові принципи: ідентифікацію й моніторинг, контрзаходи, громадську грамотність та відповідальність», - зауважив Колга.

Читайте також: Канаді радять готуватися до відбиття російських інформатак

Він пропонує уряду створити спеціальний підрозділ, який виявлятиме фейкову інформацію та упереджуватиме її поширення; підтримати національні медіа; накласти санкції на іноземних пропагандистів і підвищувати медіаграмотність населення. «Необхідно невідкладно розробити усеосяжну національну стратегію протидії дезінформацї, що дозволить захистити наші інституції, вибори та суспільство від іноземних сил, які намагаються підірвати їх», - підсумував Колга.

Як відомо, минулого місяця Канада видворила "за  виконання роботи, що не відповідає дипломатичному статусу" чотирьох дипломатів РФ і відмовила іще трьом у акредитації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-