За крісло мера Кишинева боротимуться 13 кандидатів

За крісло мера Кишинева боротимуться 13 кандидатів

Укрінформ
ЦВК Молдови завершила реєстрацію кандидатів на пост мера молдавської столиці: загалом за крісло кишинівського градоначальника боротимуться 13 претендентів. 

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Молдові. 

Згідно з рішенням Центрвиборчкому, позачергові вибори мера Кишинева пройдуть рівно через місяць, 20 травня. Цього ж дня вибори мера пройдуть у другому за величиною місті Молдови - Бельцях. Екс-мер міста, керівник проросійської "Нашої партії" Ренато Усатий добровільно подав у відставку. Він більше року знаходиться у Москві. Усатий є фігурантом кількох кримінальних справ. Правоохоронними органами Молдови його оголошено у розшук. 

Серед основних претендентів на перемогу на виборах мера Кишинева - нинішній виконуючий обов'язки кишинівського градоначальника, незалежний кандидат Сільвія Раду і висуванець від проросійської Партії соціалістів, колишній прес-секретар президента Ігоря Додона Йон Чебану. Серед головних претендентів на посаду Бельцького мера також представник соціалістів, Олександр Усатий (однофамілець Ренато Усатого). 

Читайте також: Україна дасть "коридор" для виведення військ РФ із Придністров'я - спецпредставник

 Позачергові вибори мера Кишинева були призначені у зв'язку з усуненням з посади колишнього мера молдавської столиці Дорина Кіртоаке. Кіртоаке нині знаходиться під юридичним наглядом. Він  фігурант кримінальної справи про фальсифікацію результатів тендеру на будівництво й облаштування у Кишиневі платних парковок. 

Якщо його провину буде доведено, йому загрожує тюремне ув'язнення терміном до 7 років. 

Фото: AllMoldova

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-