Статки 200 російських олігархів за рік зросли на $25 мільярдів - Forbes

Статки 200 російських олігархів за рік зросли на $25 мільярдів - Forbes

Рейтинг
Укрінформ
За даними журналу Forbes, статки 200  російських олігархів минулого року зросли в сукупності на $25 мільярдів.

Про це повідомляється на сайті видання.

"Незважаючи на стагнацію ринку і очікування нових західних санкцій, для більшості його учасників 2017 рік видався вдалим: сукупні статки 200 найбагатших підприємців зросли на $25 млрд, до $485 млрд, а число мільярдерів збільшилося з 96 до 106", - зазначається в повідомленні.

Нинішній рейтинг очолив голова ради директорів НЛМК Володимир Лісін, статки якого оцінюються в $19,1 млрд. Друге місце дісталося власникові "Северсталі" Олексію Мордашову F 2 ($18,7 млрд).

Трійку найбагатших бізнесменів РФ замикає торішній лідер рейтингу, голова правління ПАТ "Новатек" Леонід Міхельсон зі статками у $18 млрд (за рік він втратив $400 млн).

На четвертому місці в рейтингу Forbes опинився президент НК "Лукойл" Вагіт Алекперов ($16,4 млрд, статки зросли на $1,9 млрд), на п'ятому - член ради директорів "Новатека" та "Сибура" Геннадій Тимченко ($16 млрд).

У ТОП-10 увійшли також президент холдингу "Інтеррос" Володимир Потанін ($15,9 млрд), голова комітету зі стратегії (невиконавчий директор) "Єврохиму" Андрій Мельниченко ($15,5 млрд, зростання на $2,3 млрд), співвласник LetterOne Holdings і "Альфа-групп" Михайло Фрідман ($15,1 млрд, статки зросли на $700 млн), голова ради директорів групи компаній "Ренова" Віктор Вексельберг ($14,4 млрд) і засновник і основний акціонер USM Holdings Алішер Усманов ($12,5 млрд, що на $2,7 млрд менше, ніж минулого року).

Повний список опубліковано на сайті видання.

Як повідомлялося, до глобального списку мільярдерів журналу Forbes включено 102 росіянина.

Читайте також: Російські олігархи через санкції США за день втратили $16 мільярдів - Bloomberg

За оцінками експертів, після нових санкцій, введених США 5 квітня 2018 року, статки російських олігархів (перш за все Ігоря Ротенберга, Віктора Вексельберга, Олега Дерипаски, Сулеймана Керімова, Владислава Резніка, Андрія Скоча, Кирила Шамалова) сукупно зменшилися приблизно на $12 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-