Росія

Росія "тримає Асада в руках" і має посилити тиск - Берлін

Укрінформ
Німецький уряд має намір використати контакти з РФ для врегулювання сирійської кризи. 

Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас, виступаючи у бундестагу на дебатах, присвячених ситуації в Сирії, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині. 

«Я можу завірити вас, що федеральний уряд використовуватиме усі доступні дипломатичні засоби для сприяння політичному процесу. Це також означає, що ми, звичайно, використовуємо наші канали з Москвою, щоб змусити Росію до конструктивного відношення», - сказав Маас. 

За його словами, Росія "тримає Асада в руках" і повинна посилити тиск на режим, щоб отримати які-небудь результати переговорів. 

При цьому незамінними учасниками процесу міністр також назвав Францію, США, Великобританію, Туреччину і регіональних акторів.

Він зазначив, що МЗС ФРН хоче допомогти Організації Об'єднаних Націй знову проявити «активну і творчу роль» і підтримує місію спеціального посланця Штаффана де Містури для швидкого відновлення переговорів і створення конституційного комітету, який вже був погоджений в контексті женевського процесу. 

Читайте також: Німеччина проситиме США звільнити її компанії від антиросійських санкцій

Поки ж, констатував Маас, ані женевський, ані астанінський формати не можуть дати бажаного результату і просунути процес. Єдиною структурою, яка може зробити це, є ООН, але лише за умови, коли вона не блокується.

Маас також пообіцяв, що Німеччина продовжить надавати масовану гуманітарну допомогу Сирії, і нагадав, що країна вже виділила на ці цілі більше 2 млрд євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-