В Австралії держслужбовцям дозволили публічно критикувати владу

В Австралії держслужбовцям дозволили публічно критикувати владу

Укрінформ
Австралійські держслужбовці отримали можливість публічно критикувати свого роботодавця, тобто уряд, зокрема у соціальних мережах.

Їхнє право на свободу слова підтвердив на цьому тижні Адміністративний апеляційний трибунал, повідомляє news.com.

"Наші державні службовці отримали можливість критикувати політику уряду у соціальних мережах. За умови, що вони робитимуть це під своїм справжнім іменем (не використовуватимуть псевдонім), у позаробочий час та не використовуватимуть для цього офісне обладнання", - так ЗМІ виклали зміст постанови Адміністративного апеляційного трибуналу, який ухвалив рішення про "право на вільне вираження політичних поглядів" для державних службовців.

Читайте також: Гройсман відставки не боїться, але звідки ж чутки?

Це рішення розглядається як перемога свободи слова в епоху цифрових технологій та одночасно потенційна проблема для керівництва. Адже відтепер критика начальства, міністра або політики свого відділу, навіть якщо вона може порушити "цінності" відділу, більше не буде вважатися порушенням Кодексу поведінки публічної служби Австралії.

Згадане рішення було прийняте у справі Мікаели Банерджі, яка у 2012 році критикувала у Twitter Департамент імміграції, де вона працювала. Її твіти мали неабиякий суспільний резонанс, відтак її звільнили у вересні 2013 року через порушення Кодексу поведінки дерслужбовця. Врешті на цьому тижні суд визнав її звільнення неправомірним, оскільки держслужбовці, як і інші громадяни, мають право на "свободу політичних поглядів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-