Країни G7 продовжать санкційний тиск на Пхеньян

Країни G7 продовжать санкційний тиск на Пхеньян

Заява
Укрінформ
Держави G7 обіцяють продовжувати тиснути на Північну Корею санкціями, поки Пхеньян не відмовиться від своїх ядерних амбіцій.

Про це йдеться у спільній заяві міністрів фінансів країн-членів G7.

"Ми залишаємося відданими досягненню повної та безповоротної денуклеризації Корейського півострова, ліквідації північнокорейської зброї масового знищення та припиненню балістичної програми, однак Північна Корея має підтвердити свої слова конкретними діями. Аби підтримати досягнення цієї мети, ми продовжуватимемо чинити максимальний економічний тиск на КНДР, дотримуючись положень відповідних резолюцій Радбезу ООН", - заявили міністри.

Вони також наголосили, що приділяють велику увагу "боротьбі з незаконною міжнародною фінансовою діяльністю КНДР" та закликали всі інші країни "повно та ефективно" виконувати вимоги Радбезу. "Ми закликаємо всі держави теж попередити свої фінансові інституції, аби вони були завчасно поінформовані та вжили додаткових заходів, що не дозволять проводити транзакції північнокорейських фізичних та юридичних осіб, які перебувають під санкціями", - зазначали глави мінфінів G7.

Читайте також: Зустріч лідерів двох Корей покажуть у прямому ефірі

У заяві звертається увага на те, що КНДР використовує мережу посередників, щоб обходити міжнародні санкції. "Ми занепокоєні уникненням Північною Кореєю дії міжнародних санкцій та доступом режиму до міжнародної фінансової системи. Північна Корея веде дуже мало економічної активності від власного імені і використовує мережу агентів, підставних та офшорних компаній, а також складну структуру власності, аби мати доступ до міжнародної фінансової системи", -  підсумовується у документі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-