У Берліні напали на двох євреїв

У Берліні напали на двох євреїв

Відео
Укрінформ
У німецькій столиці скоєно напад на двох молодих людей на грунті антисемітизму, уряд засудив ці дії.

Про сам інцидент повідомляє t-online

"У Берліні двоє молодих людей зазнали нападу і образ мабуть тому, що вони - євреї", - йдеться у повідомленні. 

Відео, зняте однією з жертв, показує нападника з нунчаками, який вигукує «Yahudi»   (арабське слово для визначення євреїв) і образи. Відео було поширено Єврейським форумом за демократію і проти антисемітизму.

Берлінська поліція підтвердила факт нападу у вівторок увечері в районі Пренцлауер-Берг. За її даними, постраждали 21-річний громадянин Ізраїлю і 24-річний громадянин ФРН, який супроводжував його. На момент атаки обидва були в кіпах (єврейських шапочках). Окрім нунчаків, нападники також використали скляну пляшку. Злочинці втекли, їх розшукують.

Читайте також: Права людини: у Європарламенті заявили про шокуючі порушення в Угорщині

Інцидент у середу прокоментувала представник федерального уряду Ульріке Деммер. «Німеччина - правова держава, в якій не повинно бути місця насильницьким проявам, таким як антисемітизм, ксенофобія, расизм", - сказала вона. За її словами, такі дії стосують не лише безпосередньо людей, проти яких вони спрямовані, але і шкодять демократії і завдають шкоди єдності суспільства. Федеральний уряд виступає рішуче проти таких дій і створив посаду уповноваженого по боротьбі з антисемітизмом, який почне виконувати свої функції з 1 травня, відзначила Деммер. Вона запевнила, що уряд хоче, щоб громадяни єврейської національності почувалися в Німеччині в безпеці. 

Останнім часом у Німеччині почастішали випадки прояву антисемітизму, особливо в школах, що викликає тривогу у німецької влади. 

Фото: spiegel

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-