Росію закликають розслідувати загибель журналіста, який писав про

Росію закликають розслідувати загибель журналіста, який писав про "Вагнера" у Сирії

Укрінформ
Міжнародний Комітет захисту журналістів (CPJ) закликав владу РФ провести ефективне і прозоре розслідування обставин смерті журналіста Максима Бородіна і не виключати ймовірності насильницької смерті.

Про це йдеться у заяві організації.

"Російська влада повинна провести ретельне розслідування смерті журналіста Максима Бородіна і розглянути можливість того, що він був убитий у відплату за його повідомлення", - йдеться у заяві.

Автори звернення згадали низку "підозрілих смертей журналістів" у Росії і не виключають, що Бородін "можливо, зазнав нападу, мотивом якого стали його журналістські розслідування".

Журналіст з Єкатеринбурга Максим Бородін, який першим написав про смерть членів загону "ПВК Вагнера" під Дейр-ез-Зором у Сирії, випав із вікна своєї квартири на п'ятому поверсі у п'ятницю, 13 квітня, і був доправлений до лікарні у стані коми. У неділю, 15 квітня, він помер. Обставини його загибелі залишаються незрозумілими. Поліна Румянцева, головний редактор РІА "Новий день", у якому працював Бородін, припустила, що смерть журналіста могла бути випадковістю або самогубством. Слідчий комітет розпочав перевірку за фактом смерті журналіста.

Читайте також: Журналіст, що розповів про втрати «Вагнера», випав з вікна не випадково - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, 7 лютого поблизу сирійського міста Дейр-ез-Зор відбувся бій між помірною опозицією Сирії, яку підтримують США, та силами Асада, підтримуваними РФ. Пізніше з'явилася інформація про сотні жертв з боку сил режиму, які були представниками головним чином так званої російської ПВК "Вагнера". Зокрема, було підтверджено, що поранених і загиблих терміново перевезли спецрейсами до Москви і Санкт-Петербурга.

Офіційна Москва заперечує свою причетність до цієї кампанії у Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-