Telegram оскаржує рішення про блокування в Росії

Telegram оскаржує рішення про блокування в Росії

Укрінформ
Юристи Telegram попросили Мосміськсуд скасувати негайне виконання рішення Таганського суду про блокування месенджера.

Про це повідомляє Мeduza з посиланням на Павла Чикова - голову міжнародної групи "Агора", юристи якої представляють інтереси Telegram.

"У скарзі, яку опублікував Чиков, йдеться, що Таганський суд дозволив негайне блокування месенджера, вважаючи, що в іншому випадку може бути завдано збитків "публічним і приватним інтересам", - йдеться в повідомленні.

Водночас, стверджують юристи Telegram, Таганський суд жодним чином не обгрунтував свій висновок про можливі збитки.

"Фактично рішення суду містить лише припущення", - йдеться в скарзі.

Як зазначає ЗМІ, Таганський суд Москви санкціонував блокування Telegram 13 квітня. Суддя дозволила почати його негайно, не чекаючи набрання чинності рішення за позовом.

Рішення про блокування було ухвалено в зв'язку з відмовою Telegram передати ФСБ ключі шифрування від листування користувачів. Мессенджер стверджував, що у нього немає технічної можливості це зробити.

Засновник Telegram Павло Дуров заборонив своїм юристам брати участь у засіданні суду про блокування, назвавши його "фарсом". Проте, представники месенджера пообіцяли оскаржити рішення Таганського суду.

Читайте також: Роскомнагляд вимагає видалити Telegram з App Store і Google Play

Роскомнагляд почав блокувати Telegram 16 квітня. У відповідь месенджер став використовувати вбудовані методи обходу блокувань, завдяки чому у багатьох користувачів програма працює без використання анонімайзерів.

Для обходу обмежень Telegram скористався IP-адресами хостинг-провайдерів Amazon і Google. 16-17 квітня Роскомнагляд заблокував близько 17 мільйонів адрес цих хмарних сервісів, після чого користувачі ряду російських сайтів і сервісів, які також використовують ці сервіси, зіткнулися зі збоями в роботі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-