Вейоніс розповів про мету військових маневрів РФ поблизу Латвії

Вейоніс розповів про мету військових маневрів РФ поблизу Латвії

Укрінформ
Заявлені Росією ракетні стрільби є демонстрацією сили і деякою мірою провокацією і проти Латвії, і проти НАТО з метою з'ясувати їхню реакцію.

Про це заявив президент Раймонд Вейоніс на латвійському телебаченні, повідомляє портал Delfi.lv.

На думку президента, подібні навчання не сприяють безпеці в Балтійському регіоні, негативно впливають на інтенсивне судноплавство у морі. Крім того, існує ймовірність помилок, тому в Балтійському морі як внутрішньому морі такі навчання не слід було б проводити взагалі, переконаний він.

Втім, Вейоніс впевнений, що реакція Латвії на дії РФ адекватна, а збройні сили контролюють ситуацію.

Як повідомлялося, російський Головний центр єдиної системи організації повітряного руху поінформував Латвійське агентство цивільної авіації про те, що військово-морський флот РФ зарезервував повітряний простір з 17 по 19 квітня і 19 квітня планує провести тренувальні стрільби в період з 11.00 до 23.00.

Російська сторона закликала Латвійське агентство цивільної авіації в цей період закрити повітряний простір на висоті 20 км у передбаченій для стрільб зоні приблизно за 40 км від берегової лінії Латвії.

Читайте також: Литва вручила Росії ноту через порушення кордону

Міноборони Латвії вважає проведення такого роду навчань поблизу латвійських територіальних вод необгрунтованим і провокаційним, а також висловлює стурбованість з приводу можливостей збройних сил Росії забезпечити безпеку під час навчань.

Росія вже планувала ракетні стрільби в ексклюзивній економічній зоні Латвії з 4 по 6 квітня, але вони так і не відбулися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-