Польща визнає рішення суду ЄС щодо незаконного вирубування Біловезької пущі

Польща визнає рішення суду ЄС щодо незаконного вирубування Біловезької пущі

Укрінформ
Польща поважає і виконає рішення суду ЄС, який у вівторок назвав незаконним вирубування Біловезької пущі.

Про це заявив міністр екології Польщі Генрик Ковальчик, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Ми детально ознайомимося з рішенням суду ЄС. Як я раніше декларував, Польща поважає оголошений вирок”, - заявив Ковальчик.

Як поінформувало міністерство екології РП, Варшава незабаром надасть Єврокомісії свої компромісні пропозиції у справі Біловезької пущі, де буде враховано роботу експертної групи, яка готувала багаторічний план щодо захисту пущі.

У вівторок суд ЄС в Люксембурзі постановив, що рішення офіційної Варшави про посилену вирубку Біловезької пущі суперечило директивам ЄС. Суд визнав, що Польща не виконала зобов’язань у рамках директиви Євросоюзу щодо місць охорони дикої флори і фауни, а також директиви про захист птахів. Ці директиви визначають поняття заповідника "Біловезька пуща" та обсяг території, яка підлягає спеціальній охороні. Суд визнав недостатнім аргумент польської сторони, що посилена вирубка Пущі була необхідною для протидії збільшенню популяції жука-короїда.

Читайте також: У Польщі ексгумували ще одну жертву Смоленської катастрофи

Вирок суду ЄС не накладає на Польщу фінансових покарань, оскільки з Пущі було виведено всю важку техніку для вирубування дерев. У випадку відновлення вирубування Єврокомісія могла б вимагати фінансових санкцій для Польщі.

Торік у листопаді суд ЄС виніс постанову, якою зобов’язував Варшаву припинити вирубування дерев у Біловезькій пущі, за винятком ситуацій із загрозою безпеці. За порушення заборони Польщі загрожував штраф у розмірі 100 тис. євро щодня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-