У Німеччині стартували консультації за проектом плану розвитку газових мереж

У Німеччині стартували консультації за проектом плану розвитку газових мереж

Укрінформ
Федеральне агентство з мереж у понеділок запустило консультації за проектом Плану розвитку газової мережі на 2018-2028 роки, згадавши також проект «Північний потік-2».

Про це Bundesnetzagentur повідомляє на своєму сайті.

«У зв'язку зі скороченням видобутку газу в Німеччині та Нідерландах необхідно продовжувати розбудовувати зони поставок і розширювати газову мережу. Крім того, пропонуються проектні інвестиції до запланованого газопроводу Nord Stream 2», - цитує прес-служба президента агентства Йохена Хоманна.

Читайте також: Глава МЗС Німеччини критикує Росію за дії в світі і щодо України

Йдеться про те, що Німеччина на даний час забезпечується двома різними видами природного газу: низькокалорійним L-газом з Німеччини та Нідерландів та высококалорийним H-газом з Норвегії та Росії. Через зниження виробництва L-газу (у тому числі, у зв'язку з рішенням нідерландського уряду скоротити видобуток на гронінгенському родовищі раніше передбачуваного терміну) зростає потреба Німеччини в імпорті H-газу, який планується постачати трубопроводом Nord Stream 2.

«З падінням виробництва L-газу зростає і потреба Німеччини в імпорті H-газу. Новим імпортним маршрутом може стати планований трубопровід Nord Stream 2 з Росії до Німеччини», - йдеться в прес-релізі.

Читайте також: Брюссель і Берлін обіцяють зберегти транзит через Україну після запуску Nord Stream-2

При цьому в ньому наголошується, що сам по собі Nord Stream 2 не є частиною плану розвитку газотранспортної мережі на найближчі 10 років.

План вперше бере до уваги запланований термінал скрапленого природного газу (СПГ) на німецькому узбережжі Північного моря в місті Брунсбюттель. Для підключення цього терміналу до німецької газової мережі, за розрахунками операторів, необхідна нова лінія довжиною 50 км та інвестиційні витрати в розмірі 87 млн євро.

Читайте також: "Газпром" продовжує "гратися" з тиском на вході в українську ГТС - Нафтогаз

Загалом у плані містяться пропозиції та 41 новий захід, в тому числі будівництво трубопроводів довжиною близько 1390 км, а також будівництво компресора потужністю 499 мегават. Загальна вартість пропозиції в найближчі 10 років оцінюється у близько 7 млрд євро.

У понеділок міністр економіки і енергетики ФРН Петер Альтмаєр підтвердив журналістам у Берліні, що обговорив з керівництвом Нідерландів ситуацію, передає Укрінформ.

Нагадаємо: в Німеччині уповноважені органи видали вже всі дозволи на будівництво трубопроводу «Північний потік 2».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-