Трамп вважає, що Росія навмисно девальвує рубль

Трамп вважає, що Росія навмисно девальвує рубль

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп вважає, що падіння курсу рубля в Росії після анонсованих у Сполучених Штатах нових санкцій проти РФ є навмисною "грою" російського уряду.

Про це він написав у понеділок на своїй офіційній Twitter-сторінці.

"Росія та Китай граються в девальвацію валюти, в той час як США продовжують підвищувати процентні ставки. Неприйнятно!" - зауважив американський лідер.

 Тим часом, в самій Росії бачать у падінні курсу рубля реагування валютного ринку на нові повідомлення зі США щодо введення нових санкцій проти російських компаній.

Зокрема, видання The Moscow Times у понеділок пише, що в Москві відчувається "страх" перед новими обмеженнями з боку офіційного Вашингтона. "Російський рубль і акції деяких найбільших російських компаній знизилися в понеділок від загрози застосування нових санкцій у США та зниження цін на нафту", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Білий дім анонсував нові санкції проти Росії

Як повідомляв Укрінформ, у неділю постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі під час прямого ефіру на телеканалі CBS заявила, що міністр фінансів США Стівен Мнучін готується оголосити в понеділок черговий пакет санкцій проти Росії. Гейлі уточнила, що нові обмеження спрямовуватимуть "безпосередньо проти різних компаній”, пов'язаних із хімічною програмою президента Сирії Башара Асада.

У понеділок речниця Білого дому Сара Сандерс підтвердила, що адміністрація США розглядає додаткові санкції проти Росії, "і рішення буде прийняте ближчим часом".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-