Берлін не бачить майбутнього Сирії з Асадом

Берлін не бачить майбутнього Сирії з Асадом

Укрінформ
Німеччина не бачить майбутнього Сирії з Башаром Асадом, але вважає за важливе на цьому етапі вести з ним переговори.

Про це сказав у понеділок на брифінгу у Берліні офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Довгострокове вирішення цього конфлікту, на нашу думку, можливе тільки без Асада", - заявив Зайберт.

Проте, додав він, у зовнішній політиці доводиться дивитися в очі реальності, яка полягає в тому, що режим Сирії за підтримки Росії і Ірану взяв під контроль частини країни, і наразі потрібний політичний процес за участю всіх, хто має вплив у Сирії і в регіоні, процес, який забезпечить перехід від цього президента, який користується довірою частини населення, до іншого керівництва. Досі політичний процес не дав відчутних результатів, визнав представник уряду ФРН.

Читайте також: Сирійська криза: Анкара вирішила не ставати на бік жодної з країн

Говорячи про операцію США, Великої Британії і Франції проти об'єктів у Сирії, Зайберт у черговий раз заявив, що Берлін "не у військовий, але у політичний спосіб абсолютно підтримує цю операцію", оскільки використання хімічної зброї проти власного населення не повинно залишатися безкарним. "Радбез ООН у черговий раз був блокований російським вето, тому німецький уряд вітає, що його партнери, члени Ради безпеки, своїми діями взяли на себе відповідальність за те, щоб попередити подальше використання Асадом хімзброї", - додав прес-секретар канцлера. За його словами, все свідчить про те, що 7 квітня в Думі було використано хімічну зброю, а це є елементарним порушенням міжнародного права.

Як повідомлялося, 14 квітня США Велика Британія і Франція завдали авіаударів по хімічних об'єктах у Сирії у відповідь на хіматаку в Думі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-