ЄС може посилити санкції проти Росії за невиконання

ЄС може посилити санкції проти Росії за невиконання "Мінська" - Лінкявічус

Укрінформ
Європейський Союз може посилити санкції проти Росії - передусім за невиконання Мінських домовленостей.

Про це заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус перед засіданням Ради ЄС із закордонних справ у понеділок в Люксембурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я це не виключаю. Але тут йдеться не лише про санкції відносно дій (РФ – ред.) у Сирії, але через відсутність прогресу щодо «Мінська»", - заявив глава МЗС Литви.

Лінкявічус також наголосив, що санкції проти Росії мають у подальшому продовжуватися на 12 місяців, а не на шість, як це діє нині.

Литовський міністр також відзначив, що ЄС має посилити свою позицію відносно Москви, включаючи зміцнення діяльності групи Європейської служби зовнішньої діяльності із стратегічних комунікацій (з протидії російським фейкам – ред.).

Як повідомлялося, США на початку квітня запровадили санкції проти 38 російських бізнесменів, офіційних осіб і компаній. До списку, серед інших, потрапили бізнесмени з "кремлівського списку" Олег Дерипаска, Кирило Шамалов і Віктор Вексельберг. Під санкції також потрапили 17 російських чиновників

Читайте також: США сьогодні оголосять нові санкції проти Росії

Крім того, у Вашингтоні заявили про намір оголосити в понеділок, 16 квітня, нові санкції проти Росії у зв'язку з тим, що Москва підтримує чинний режим в Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-