Глава МЗС Німеччини критикує Росію за дії у світі, зокрема і щодо України

Глава МЗС Німеччини критикує Росію за дії у світі, зокрема і щодо України

Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас у неділю, 15 квітня, розкритикував Росію за її дії за межами Російської Федерації.

Маас звинуватив Москву в кібер-атаці на своє міністерство і сказав, що Росія повинна змінити свою поведінку, передає "Радіо Свобода".

Глава зовнішньополітичного відомства Німеччини перерахував ряд подій, які він назвав «проблематичними діями» – це відсутність прогресу у припиненні вогню на сході України, напад із застосуванням хімічної зброї у Великій Британії, підтримка уряду Сирії на чолі з Башаром Асадом і спроби вплинути на вибори в західних країнах.

«Стався напад на МЗС і ми припускаємо, що це виходило з Росії», – заявив міністр в інтерв’ю державній німецькій телекомпанії ZDF.

За його словами, Німеччина не може просто відмахнутися від цього. Те, що відбувається, не слід розглядати як конструктивний внесок, сказав керівник МЗС Німеччини.

Напередодні Гайко Маас у чергове розкритикував позицію Росії щодо Сирії, але сказав, що Берлін буде використовувати свої двосторонні зв'язки із Москвою, щоб забезпечити її "конструктивну" позицію у цьому питанні.

Читайте також: За кібернападом на уряд ФРН стояла Росія - німецькі спецслужби

Як повідомлялося, Німеччина не брала участі в повітряних ударах США і союзників, але підтримала їх як "необхідну і відповідну" дію, щоб попередити Сирію про неприпустимість подальшого використання хімічної зброї.

У лютому німецькі урядовці розкрили те, що вперше виявили в грудні минулого року і назвали «ізольованою» кібер-атакою на урядову комп’ютерну мережу. Минулого тижня глава внутрішнього розвідувального агентства Німеччини сказав, що існує «висока ймовірність» того, що за кібератакою стоїть Москва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-