Російські кораблі

Російські кораблі "полювали" на британську субмарину під час атаки у Сирії - ЗМІ

Укрінформ
Під час ракетного удару по Сирії, який завдали США, Великобританія та Франція, російські військові кораблі, літаки та підводні човни заблокували одну із британських субмарин класу Astute з ракетами у Середземному морі.

Про це повідомляє "24 канал" з посиланням на The Sunday Times.

Підводний човен провів кілька днів, намагаючись уникнути виявлення. На нього "полювали" два російські фрегати і літак, пише видання.

Також у блокуванні взяли участь два підводні човни класу "Кіло", оснащені торпедами та протикорабельними ракетами, які західні військово-морські експерти називають "чорна діра", оскільки вони доволі тихі, через що їх важко виявити. До цього човни базувалися у порту сирійського міста Тартус, однак незадовго до атаки покинули порт.

Читайте також: Британія має бути готова до відповіді РФ через удари по Сирії - Джонсон

На допомогу британській субмарині прийшов американський літак Boeing P-8 Poseidon, який відстежував російські кораблі та літаки.

Як повідомлялося, 14 квітня США, Великобританія та Франції здійснили військову операцію в Сирії у відповідь на хімічну атаку урядовими силами Башара Асада. У результаті було уражено об'єкти, що мають стосунок до програми сирійського уряду щодо використання хімічної зброї. Загиблих внаслідок операції немає, проте троє осіб дістали осколкові поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-