Москва збирає компромат на британських чиновників. Лондон готує відповідь – ЗМІ

Москва збирає компромат на британських чиновників. Лондон готує відповідь – ЗМІ

Укрінформ
Британія готується до оприлюднення підтримуваними Кремлем хакерами компромату на своїх чиновників та політиків.

Про це пише The Sunday Times із посиланням на власні джерела у розвідувальних службах Об’єднаного королівства.

«Керівники розвідки готуються до російської помсти, яка може полягати у тому, що підтримувані Кремлем хакери оприлюднять незручну інформацію стосовно міністрів, членів парламенту та інших відомих людей», - йдеться у матеріалі.

За інформацією видання, прем'єр-міністра Терезу Мей вже попередили, що на політиків можуть посипатися напади, подібні на ті, що спіткали Гіларі Клінтон під час президентських виборів у США.

«Центр урядового зв’язку (британська спецслужба, відповідальна за ведення радіоелектронної розвідки – ред.) та міністерство оборони вже готові до пропорційної відповіді. Кіберексперти уже «розмістилися» усередині комп’ютерних мереж російських цілей», - зазначає The Sunday Times.

За словами співбесідника видання, Росія намагатиметься посіяти хаос у британських правлячих колах. «Вірогідно, вони вдадуться до направленої інформації та спробують спричинити якомога більше збентеження та хаосу», - розповіло джерело.

Читайте також: США, Британія і Франція внесли свій проект резолюції щодо Сирії в Радбез ООН

Як повідомлялося, у ніч на 14 квітня Британія, США та Франція завдали високоточних ракетних ударів по об'єктах в Сирії, пов'язаних із хімічною зброєю, у відповідь на хіматаки режиму Асада проти мирних громадян.

У своєму зверненні із цього приводу прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей натякнула і на Росію, зазначивши, що Лондон «не може дозволити хімічній зброї стати нормою ні в Сирії, ні на вулицях Об’єднаного королівства, ні деінде».

НАТО підтримало авіаудар США, Великої Британії та Франції по об'єктах у Сирії. 

Росія скликала екстрене засідання Радбезу ООН через удари по Сирії.

8 квітня на контрольоване повстанцями місто Дума у Східній Гуті була здійснена хіматака, внаслідок якої загинуло щонайменше 70 осіб, постраждали понад 1000 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-