Ізраїль підтримує удари по хімічній інфраструктурі у Сирії - Нетаньягу

Ізраїль підтримує удари по хімічній інфраструктурі у Сирії - Нетаньягу

Укрінформ
Ізраїль виступив на підтримку ракетно-бомбових ударів, завданих США, Францією та Великобританією по військових об’єктах хімічної інфраструктури у Сирії.

Про це заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу, повідомляє прес-служба глави уряду.

"Рік тому я оголосив про повну підтримку Ізраїлем рішення президента Трампа виступити проти використання та поширення хімічної зброї. Рішучість президента Трампа та підтримка Ізраїлю залишаються незмінними. Вранці суботи за американського лідерства Франція, США і Об’єднане королівство продемонстрували, що їх зобов'язання не обмежуються проголошенням принципів», - сказав Нетаньягу.

Читайте також: Штати в ООН висунули Сирії ультиматум

Він додав, що керівництво Сирії має розуміти небезпеки застосування хімічної зброї та військової співпраці із Іраном. «Президенту Асаду має бути зрозуміло, що його безрозсудні зусилля із отримання й застосування зброї масового знищення, безглузде ігнорування міжнародного права та надання бази Ірану і його посіпакам наражає Сирію на небезпеку», - зауважив прем'єр-міністр Ізраїлю.

Нагадаємо, в ніч на 14 квітня США, Франція й Велика Британія нанесли ракетні удари по трьох об'єктах сирійського режиму, де виготовлялася, випробовувалася й зберігалася хімічна зброя. Країни Заходу пояснили, що це була відповідь на застосування хімічної зброї військами Асада проти мирних сирійських громадян за тиждень до цього.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-