Франція в ООН: Москва перекладає вину на інших

Франція в ООН: Москва перекладає вину на інших

Укрінформ
Париж звинуватила РФ у нехтуванні своїми зобов'язаннями перед ООН і в 2013 році щодо гарантій зі знищення всієї хімзброї у Сирії, й тепер, коли вона намагається звинуватити США, Францію й Велику Британію у порушенні Статуту ООН. 

Із такою заявою виступив у суботу під час екстреного засідання Ради Безпеки ООН постійний представник Франції при Організації Франсуа Делатр, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

"Рада Безпеки не могла виконувати свої зобов'язання через систематичні вето, які застосовувала Росія. Подібне використання права вето в Раді Безпеки свідчить, що Росія зневажила своїми зобов'язаннями 2013 року щодо гарантування знищення арсеналу хімічної зброї в Сирії", - заявив французький дипломат. 

Він назвав блокування Ради Безпеки на тлі масових звірств у Сирії "небезпечною пасткою", з якої міжнародне співтовариство має знайти вихід. "Після хімічних атак (Асада – ред.) ми не можемо більше мовчати, ми не можемо сприяти широкому розповсюдженню хімічної зброї. Це загроза не тільки для сирійського народу, а й для нашої спільної безпеки", - заявив Делатр. 

Читайте також: Британія в ООН пояснила авіаудар необхідністю врятувати життя сирійців

Дипломат підкреслив, що режим Асада був неодноразово попереджений про наслідки хімічних атак. "Ми діяли у відповідності до наших слів і наших зобов'язань", - наголосив представник Франції. 

"Тим, хто роками нехтує міжнародним правом та елементарними правилами й заявляють сьогодні, що наші дії суперечать Статуту ООН, хотів би нагадати, що Статут не був прийнятий для того, щоб захищати злочинців. Наші дії повністю вписуються в зобов'язання і цінності, заявлені у найперших рядках Статуту ООН", - додав представник Франції в ООН. 

Фото: Telegraf/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-