Білорусь побачила в Сирії загрозу

Білорусь побачила в Сирії загрозу "неконтрольованої ескалації"

Укрінформ
Республіка Білорусь рішуче засуджує авіаудари США, Великої Британії та Франції по сирійських об'єктах, які могли використовуватися для виробництва хімічної зброї, і закликає до мирного вирішення конфлікту.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ країни.

"Республіка Білорусь рішуче засуджує удари, нанесені по території Сирійської Арабської Республіки 14 квітня 2018 р.", - йдеться у заяві.

У відомстві наголосили на думці про те, що через подібні дії ситуація у Сирії перетворюється у "міждержавний збройний конфлікт, який загрожує подальшою неконтрольованою ескалацією, що виходить за рамки регіону".

Читайте також: Росія скликає екстрене засідання Радбезу ООН щодо Сирії

Білорусь закликала всі сторони негайно припинити застосування військової сили і шукати шляхи врегулювання конфліктів мирним шляхом.

Як повідомлялося, сьогодні вночі США, Велика Британія і Франція завдали ударів по декількох об'єктах на території Сирії, які могли використовуватися для виробництва хімічної зброї. НАТО, ЄС, Канада, Австралія, Чехія і Туреччина виступили на підтримку ухвалення заходів для зменшення можливостей режиму Асада проводити хімічні атаки проти сирійського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-