Канада підтримує Західне військове втручання у Сирії

Канада підтримує Західне військове втручання у Сирії

Укрінформ
Канада виступила на підтримку рішення США, Франції та Великобританії завдати ударів по території Сирії для знищення хімічної зброї.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Канада підтримує рішення США, Об’єднаного королівства та Франції щодо вжиття заходів для зменшення можливостей режиму Асада проводити хімічні атаки проти власного народу», - сказав Трюдо.

Він пообіцяв співпрацювати із міжнародною спільнотою над притягненням до відповідальності винних у використанні забороненої зброї. «Ми й надалі працюватимемо із нашими міжнародними партнерами над подальшими дослідженням застосування хімічної зброї у Сирії. Відповідальні мають бути притягнені до відповідальності», - наголосив глава уряду Канади.

Трюдо додав, що Канада «найрішучішим чином засуджує застосування минулого тижня хімічної зброї у східній Гуті».

Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд заявила, що саме уряд Сирії несе відповідальність за використання хімічної зброї у місті Дума минулого тижня, пише СВС News.

«Якщо йдеться про це використання забороненої зброї, то для Канади зрозуміло, що хімічна зброя дійсно була застосована і зробив це – режим Асада», - сказала Фріланд.

Читайте також: США нанесли удар по Сирії, залучивши кораблі й бомбардувальники – CNN

Вона не уточнила, якою саме інформацією послуговується, однак додала, що Канада співпрацює із неурядовими організаціями у зборі доказів про вчинення у Сирії воєнних злочинів. «Безперечно, Канаді важливо залишатися державою, яка діє на основі фактів. Але для нас не менш важливо знати про відволікаючі тактики, які деякі міжнародні гравці використовують і не дозволяти їм робити цього», - зауважили міністр.

За її словами, у сучасному світі є сторони, які «досить розумно намагаються замулити воду та уникнути відповідальності».

Як відомо, сьогодні уночі США, Франція і Великобританія завдали скоординовані точкові удари по кількох об’єктах на території Сирії, що могли бути використані для проведення хімічних атак. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-