Викрадену у США 30 років тому картину Шагала повернуть власникам

Викрадену у США 30 років тому картину Шагала повернуть власникам

Укрінформ
Викрадену 1988 року у Нью-Йорку картину Марка Шагала "Отелло та Дездемона" нарешті повернуть власникам.

Про це повідомляє ВВС Україна з посиланням на ФБР.

"Викрадений твір мистецтва знайшли в минулому році після того, як власник галереї у Вашингтоні відмовився придбати картину", - йдеться у повідомленні.

Як розповіли у ФБР, картину "Отелло та Дездемона", намальовану 1911 року, викрали з квартири Ернеста та Роуз Геллерів з більш як десятком інших творів мистецтва та ювелірних виробів.

У 2017 році до галериста звернувся чоловік зі штату Меріленд, який хотів продати цю картину. Проте експерт порадив продавцю звернутися до правоохоронців щодо підтвердження права власності.

За даними ФБР, чоловік отримав картину наприкінці 1980-х або на початку 1990-х років від іншої людини, яку й підозрюють у її викраденні. Тимчасовий "власник" багато років зберігав полотно на своєму горищі в спеціальній рамі, виготовленій зі стійки дверей та фанери.

Читайте також: Мінкульт РФ відмовився повернути картину Брюллова колекціонерам із Німеччини

Власники картини Ернест і Роуз Геллери померли багато років тому, так і не дочекавшись її повернення, тож "Отелло та Дездемону" повернуть їхнім спадкоємцям.

"Відомий твір мистецтва дуже важко передати в інші руки, якщо він був вкрадений", - прокоментував цей випадок старший спецагент ФБР Тім Карпентер.

Що ж стосується чоловіка, в якого картина була тривалий час, то через закінчення строку давності злочину ані він, ані підозрюваний у викраденні полотна перед судом не постануть.

Фото: FBI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-