У Британії назвали абсурдом заяву РФ про причетність до хіматаки в Сирії

У Британії назвали абсурдом заяву РФ про причетність до хіматаки в Сирії

Укрінформ
Постійний представник Британії в ООН Карен Пірс відкинула російські звинувачення щодо причетності Лондона до ймовірної хімічної атаки в сирійському місті Дума, назвавши їх відвертою брехнею.

Про це повідомляє АР.

Карен Пірс сказала, що вона хоче "категорично заявити ... що Британія не бере участі і ніколи не була причетна до використання хімічної зброї", йдеться у повідомленні.

Раніше міністерство оборони Росії заявляло, що Велика Британія причетна до ймовірної хімічної атаки в сирійському місті Дума в минулі вихідні.

"Це абсурд", - наголосила Пірс.

Читайте також: За сім років режим Асада щонайменше 50 разів застосував хімічну зброю - Гейлі

Як повідомлялося, 7 квітня було заявлено про підозру на здійснення хімічної атаки в сирійському місті Дума у Східній Гуті. У результаті нападу загинули щонайменше 70 людей і ще більше тисячі постраждали.

Президент США Дональд Трамп оголосив про можливість майбутнього ракетного удару по Сирії у відповідь на цю атаку попри погрози з боку Росії збивати ці ракети.

Росія привела у готовність війська протиповітряної оборони та розвідки, а також ударні сили Збройних сил.

12 квітня канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Берлін не братиме участі у воєнних діях проти сирійського уряду у відповідь на хімічну атаку в сирійській Думі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-