Трампа закликали скасувати візит Путіна до Білого дому

Трампа закликали скасувати візит Путіна до Білого дому

Укрінформ
Радник екс-віце-президента Джозефа Байдена з питань національної безпеки Майкл Карпентер опублікував матеріал, у якому закликав скасувати запрошення Володимира Путіна відвідати Білий дім.

Про це повідомляє "Голос Америки".

На подібну заяву Карпентера наштовхнула підтримка Росією сирійського режиму та її причетність до хімічної атаки у Великобританії.

Він пише, що президент Трамп злегковажив порадами свого радника з національної безпеки і привітав Путіна з переобранням на президентську посаду, хоча результат "виборів" був відомий заздалегідь, а раніше неподалік Кремля було вбито опозиційного лідера й колишнього віце-прем’єр-міністра Бориса Нємцова, а Олексію Навальному було заборонено висувати свою кандидатуру.

Читайте також: Помпео у Сенаті: Обіцяю перезавантажити політику стримування Росії

Автор статті також ставить запитання, чому Трамп запросив Путіна до Білого дому незабаром після того, як Кремль застосував нервово-паралітичну речовину проти колишнього російського розвідника і його доньки на території головного союзника США - Великобританії.

Таке запрошення загрожує внести розбрат у відносини з європейськими союзниками щодо ізоляції Росії, переконає росіян, що агресивна політика Кремля викликає повагу з боку Трампа і, врешті, створить враження про слабкість президента.

Читайте також: Австралія вимагає від РФ тиску на Дамаск для розслідування хіматаки

Виправдовуючись з приводу запрошення, Трамп написав у Twitter, що Росія "могла б допомогти розв’язати проблеми Північної Кореї, Сирії, України, ІДІЛ, Ірану і навіть посилення перегонів озброєння".

Як пише Карпентер, справа в тому, що саме Росія є коренем проблеми майже всіх цих проблем. Щодо Північної Кореї, метою Москви є послабити позиції Сполучених Штатів в Азії.

Читайте також: Франція має докази застосування Асадом хімічної зброї – Макрон

У Сирії російські війська підтримують сили президента Башара аль-Асада, який нищить своє цивільне населення і застосовує проти нього хімічну зброю.

В Україні росіяни майже щотижня вбивають українських солдатів і цивільне населення, що робить посміховиськом Мінські угоди з вересня 2014-го і лютого 2015 років. Навіть посланник Трампа Курт Волкер визнає, що немає ознак бажання Росії шукати рішення про повне відновлення територіальної цілісності України.

Читайте також: Пентагон шукає докази застосування хімзброї у Сирії - Меттіс

Росія, продовжує автор, порушує договір про ядерні сили середньої дальності, не виконує зобов’язань про звичайні сили в Європі, а також угоду про хімічні озброєння. Тому, на його думку, Трамп наївно думає, що може розраховувати на співпрацю з Кремлем у галузях, де метою Росії є підірвати інтереси Заходу. Бажання Трампа мати дружні відносини з Путіним лише заохочує Москву діяти агресивно, знаючи, що не буде серйозних наслідків такої поведінки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-