Всі угруповання із незаконним озброєнням є терористами - спецпредставник Ердогана

Всі угруповання із незаконним озброєнням є терористами - спецпредставник Ердогана

Укрінформ
У підході до визначення тієї чи іншої організації терористичною слід дивитися на те, чи володіє вона незаконним озброєнням.

Про це заявив спецпредставник президента та уряду Турецької Республіки, міністр внутрішніх справ Сулейман Сойлу під час XI Київського безпекового форуму в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Проблема є в тому, що по-різному визначають терористичні організації, інколи хочуть легітимізувати ту чи іншу організацію... Однак усі угруповання, які мають незаконне озброєння, є терористичними, і з ними треба боротися”, - наголосив Сойлу.

Він підкреслив, що існують глобальні виклики, такі як тероризм, долучення молоді до терористичних організацій, поширення наркотиків, нелегальна міграція, і з ними слід боротися комплексно та спільно.

“Ми повинні комплексно оцінювати ситуацію та розглядати безпеку у ширшому контексті, ніж просто безпека наших національних кордонів”, - зазначив Сойлу.

Читайте також: Україна і Туреччина домовилися спільно боротися з тероризмом

За його словами, важливо також розуміти, що конфлікт в одному регіоні “має вплив на весь світ”.

Стосовно ситуації в Україні, Сойлу підкреслив, що питання територіальної цілісності не обговорюється: “Не можна навіть піддавати сумніву територіальну цілісність України”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-