Австралія вимагає від РФ тиску на Дамаск для розслідування хіматаки

Австралія вимагає від РФ тиску на Дамаск для розслідування хіматаки

Укрінформ
Прем'єр-міністр Малкольм Тернбулл вважає, що Росія повинна використати свій вплив на керівництво Сирії для розслідування застосування хімічної зброї в місті Дума у Східній Гуті.

Про це повідомляє Australian Associated Press

“Ми закликаємо Росію використовувати свій величезний вплив на Сирію, щоб гарантувати проведення розслідування і передачу винних в руки правосуддя”, - сказав австралійський прем’єр.

Він нагадав, що Росія ветувала рішення Ради безпеки ООН щодо розслідування застосування хімічної зброї, де загинуло майже 80 осіб та сотні зазнали поранень.

“Застосування хімічної зброї в Сирії або у парку в англійському Солсбері є кричущим порушенням міжнародного права і образою людства”, - наголосив Тернбулл.

За його словами, оцінка американським президентом Дональдом Трампом відносин з Росією як “гірші, ніж будь-коли, в тому числі у роки холодної війни”, є “надзвичайно потужним вироком”, однак Австралія готова буде підтримати США.

У свою чергу лідер опозиційної лейбористської партії Австралії Білл Шортен заявив, що опозиція підтримає дії уряду щодо військової відповіді Сирії, якщо вони будуть “співмірною відповіддю”, як це було минулого року.

Читайте також: Тереза Мей готує Британію до спільного наступу на Асада

“Ми не можемо дозволити використання хімічної зброї проти цивільних осіб”, - сказав Шортен.

Очікується, що прем’єр-міністр Австралії Тернбулл обговорить безпекові питання з канцлером Німеччини Ангелою Меркель та британським прем'єр-міністром Терезою Мей під час візиту до Європи наступного тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-