Сервіс Reddit заблокував майже 950 акаунтів російської «фабрики тролів»

Сервіс Reddit заблокував майже 950 акаунтів російської «фабрики тролів»

Укрінформ
Сервіс Reddit заблокував 944 акаунти, ймовірно, пов’язані з російською так званою фабрикою тролів – «Агентством досліджень інтернету».

Про це заявив головний виконавчий директор порталу Стів Хафман, повідомляє "Радіо Свобода".

Як зазначив Хафман, деякі із заблокованих користувачів мали істотний вплив на роботу сайту. Він опублікував посилання на ці акаунти.

«Ми вирішили зробити так, щоб зараз їх було видно вам, проте з часом вони і їхній контент будуть вилучені з Reddit», – зауважив Хафман.

Читайте також: Facebook добряче почистили від російських тролів та ботів

Відомо, що у США «Агентство досліджень інтернету» звинувачують у розміщенні недостовірної інформації під час президентської кампанії 2016 року. На початку березня комітет Сенату з розвідки викликав представників Reddit для бесіди у справі про ймовірне втручання Росії у вибори в Сполучених Штатах.

Минулого тижня Facebook видалив кілька сотень російських акаунтів і сторінок, пов’язаних із «фабрикою тролів». Велика частина вилучених акаунтів і матеріалів були російськомовними.

На початку серпня 2017 року спецпрокурор США Роберт Мюллер скликав велику колегію присяжних для розслідування «російського сліду» у виборах американського президента в 2016 році. Мюллер з’ясовує, чи мала місце змова штабу Дональда Трампа з Кремлем з метою підірвати позиції суперника Трампа від Демократичної партії Хілларі Клінтон. Москва свою причетність до виборів в інших державах відкидає.

Reddit - це соціальний новинний сайт, на якому зареєстровані користувачі можуть розміщувати посилання на будь-яку інформацію в інтернеті, що їм подобається. Це один з найпопулярніших сайтів у світі - за даними Alexa Internet, він посідає 7-е місце за відвідуваністю, а відповідно до даних SimilarWeb - 25-е.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-