Трамп у грудні хотів припинити розслідування щодо втручання РФ у вибори - ЗМІ

Трамп у грудні хотів припинити розслідування щодо втручання РФ у вибори - ЗМІ

Укрінформ
Президент США на початку грудня 2017 року говорив радникам про необхідність дострокового припинення розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера щодо втручання РФ в американські вибори.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на джерела у Білому домі та близьких до Трампа осіб.

"Гнів президента спричинили повідомлення про те, що команда Мюллера зробила запит про його ділові зв'язки з німецьким Deutsche Bank", - йдеться у публікації.

Як зазначається, Трамп вважав, що спецпрокурор перетнув "червону лінію", про яку глава Білого дому говорив у інтерв'ю газеті минулого року.

Після цього юристи та консультанти президента почали швидко перевіряти, чи відповідають чутки дійсності. І виявилося, що звіти були непідтвердженими, тож Трамп заспокоївся і не наполягав на звільненні Мюлера та припиненні розслідування, пише видання.

Проте нині знову з'явилася інформація про невдоволення Трампа розслідуванням Мюллера. Зокрема, президент був невдоволений обшуками у свого адвоката Майкла Коена. Трамп назвав це "полюванням на відьом".

Читайте також: ФБР навідалося з обшуком до особистого адвоката Трампа

Як повідомляв Укрінформ, президент США Дональд Трамп обмірковує можливість звільнення заступника генерального прокурора США Рода Розенстайна, який керує діяльністю спеціального прокурора Роберта Мюллера. 

Такий крок потенційно міг би сприяти цілям Трампа встановити більше обмежень для спецпрокурора Роберта Мюллера, який очолює "російське" розслідування та формально підпорядковується заступнику генпрокурора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-