Трамп може звільнити заступника генпрокурора, щоб обмежити Мюллера – ЗМІ

Трамп може звільнити заступника генпрокурора, щоб обмежити Мюллера – ЗМІ

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп обмірковує можливість звільнення заступника генерального прокурора США Рода Розенстайна, який керує діяльністю спеціального прокурора Роберта Мюллера.

Про це повідомив у вівторок центральний американський телеканал CNN із посиланням на "численні" джерела в адміністрації.

"Президент Дональд Трамп розглядає можливість звільнення заступника генерального прокурора Рода Розенстайна", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Трамп натякнув на можливе звільнення Мюллера

Такий крок потенційно міг би сприяти цілям Трампа встановити більше обмежень для спецпрокурора Роберта Мюллера, який очолює "російське" розслідування та формально підпорядковується заступнику генпрокурора.

Це рішення, за інформацією джерел, президент почав розглядати після того, як ФБР провело обшук у його особистого адвоката Майкла Коена по справі, пов'язаній зі зв'язками Трампа з порноакторкою.

Читайте також: Трамп назвав "полюванням на відьом" обшук у його адвоката

Крім того, повідомляється, що глава Білого дому розгнівався на Міністерство юстиції (яке очолює генпрокурор, і яке контролює діяльність ФБР), оскільки, на думку Трампа, в мін'юсті не зробили достатньо, щоб захистити його від постійної уваги з боку слідчих Мюллера. Водночас, два джерела заявили, що звільнення Розенстайна може означати переломний момент, який підштовхне Трампа до більш агресивних дій проти офісу спеціального прокурора.

Читайте також: Від Трампа йде помічник з питань внутрішньої безпеки

Тим часом, у Конгресі такий розвиток подій викликає занепокоєння. У цьому зв'язку повідомляється, що провідні республіканські законодавці радять Білому дому уникати звільнення Розенстайна з посади заступника генпрокурора США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-