Британія поновила розслідування смерті свідка у справі Магнітського

Британія поновила розслідування смерті свідка у справі Магнітського

Укрінформ
Центральний кримінальний суд Олд Бейлі в Лондоні поновив розслідування обставин загибелі російського фінансиста та інформатора у справі Магнітського Олександра Перепеличного, який, можливо, був отруєний.

Про це повідомляє ВВС.

"В Олд Бейлі поновили розслідування смерті російського бізнесмена, який міг бути отруєний", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, інформатор спецслужб у справі Магнітського Олександр Перепеличний переїхав до Лондона в 2010 році. Він помер під час пробіжки в 2012 році від серцевого нападу. Як вважалося спочатку, його смерть була природною. Однак через два роки після закриття справи компанія зі страхування життя Перепеличного замовила нову серію тестів, а адвокати розповіли в суді, що в шлунку Перепеличного були виявлені сліди хімічної речовини, яку одержують з отруйної рослини gelsemium elegans (гельземіум витончений), що росте в Азії.

За однією з розглянутих у суді версій, в день смерті Перепеличний з'їв зелений борщ, який і був отруєний. За словами адвоката, поліція "вимила" вміст шлунка бізнесмена, але у збережених матеріалах були виявлені сліди рослинної отрути. Адвокат в суді вказав, що в день смерті поліція також не взяла свідчення у вдови Перепеличного. 44-річний Перепеличний помер під час пробіжки біля свого будинку у містечку Вейбридж, неподалік Лондона, у листопаді 2012 року.

Як зазначається, розслідування відновилося на чотири дні, протягом яких заслухають коронера, фахівців із рослин і токсикологів.

Читайте також: Свідка у справі Магнітського вбили за прямим наказом Путіна - ЗМІ

Раніше Управління директора Національної розвідки США (ODNI) підготувало і передало британським спецслужбам доповідь про те, що російського фінансиста та інформатора у справі Магнітського Олександра Перепеличного було "швидше за все, убито за прямим наказом Путіна або людей, близьких до нього".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-