У Франції поновилися сутички через будівництво аеропорту, є поранені

У Франції поновилися сутички через будівництво аеропорту, є поранені

Укрінформ
У Франції сталися нові сутички активістів з поліцією в ході проведення правоохоронцями операції зі звільнення території в Нотр-Дам-де-Ланд на заході Франції, де уряд планує збудувати аеропорт.

Є поранені з обох сторін протистояння, повідомляє BFMTV.

«Сутички поновилися рано вранці у вівторок після відносно спокійної ночі. Активісти активізували свій рух проти жандармів і мали при собі камінням та скляні пляшки», - повідомили журналісти з місця подій.

Також активісти використовували коктейлі Молотова і здійснили щонайменше один пуск сигнальної ракети в бік вертольота жандармерії. 

Читайте також: Акція проти аеропорту у Франції: активісти пригнали трактори і палять шини

Жандарми у свою чергу використовували гранати зі сльозогінним газом.

В результаті зіткнень троє поліцейських були поранені та евакуйовані до лікарні. Серед активістів двоє поранених. 

Наразі, за даними префектури, поліцейським протидіють від 50 до 70 активістів, але їхні лави можуть поповнитися найближчим часом, оскільки на заклики відгукуються активісти, здебільшого молодь, з різних регіонів.

Міністерство внутрішніх справ Франції заявило, що операція зі звільнення території буде продовжуватися, як планувалося, незважаючи на повторні напади на жандарми, та може тривати до кінця поточного тижня.

Як повідомлялося, на околицях Нотр-Дам-де Ландес влада планує побудувати аеропорт, проте активісти виступають проти. 9 квітня сталися сутички між протестувальниками і поліцією, яка використовувала сльозогінний газ.

Сутички розпочалися після того, як 2,5 тисячі правоохоронців почали зачищати табір активістів, який ті розбили на території, запланованій під будівництво нового аеропорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-