У Греції затримали трьох українців, які “контрабандою” везли 60 мігрантів

У Греції затримали трьох українців, які “контрабандою” везли 60 мігрантів

Укрінформ
Берегова охорона Греції затримала біля півострова Пелопоннес 64 мігрантів, а також трьох перевізників, які виявилися українцями.

Про це повідомляє DW.

"Вони намагалися перебратися до Італії. Контрабандисти походять з України", - заявив офіцер берегової охорони агенції.

За даними грецької державної радіокомпанії (ERA), мігрантів спочатку невеликими групами доправили мікроавтобусами з Афін до порту в містечку Кіліні, а потім малими човнами переправляли на яхту біля грецького узбережжя. За цим спостерігали рибалки, які й повідомили про підозрілі пересування береговій охороні.

Читайте також: У Мінсоцполітики не виключають подальший “витік кадрів” з України

Серед мігрантів було щонайменше 20 неповнолітніх. Всі вони почуваються добре і мають бути розміщені в таборі для біженців на заході Греції.

Як відомо, після закриття у 2016 році "балканського маршруту" тисячі мігрантів залишилися в Греції. Майже щодня поліція виявляє невеликі групи людей, які намагаються перебратися в інші країни Європи.

За підрахунками Міжнародної організації з міграції, у 2017 році понад три тисячі людей потонули або зникли безвісти при спробі перетнути Середземне море, відпливаючи переважно з Лівії в напрямку Італії. Загалом за останні чотири роки кількість загиблих при спробі дістатися берегів Європи перевищує 20 тисяч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-