Москва звинувачує Ізраїль в ракетному ударі по авіабазі в Сирії

Москва звинувачує Ізраїль в ракетному ударі по авіабазі в Сирії

Укрінформ
Міноборони РФ заявило про причетність ВПС Ізраїлю до авіанальоту на аеродром Тіфор у Сирії. Ізраїль від коментарів з цього приводу відмовився.

Зокрема, як повідомляє "Інтерфакс", військове відомство РФ заявило, що ракетний удар по урядовій авіабазі на території Сирії завдали ізраїльські літаки.

"9 квітня в період з 3:25 по 3:53 (за московським часом) два літаки F-15 ВПС Ізраїлю, не заходячи в повітряний простір Сирії, з території Лівану завдали удару вісьмома керованими ракетами по аеродрому Тіфор", - стверджують у Міноборони.

У відомстві зазначили, що війська протиповітряної оборони Сирії змогли знищити п'ять з восьми ракет, а інші три ракети досягли західної частини аеродрому.

Водночас Ізраїль відмовився коментувати повідомлення про причетність до ракетного удару по військовій базі сирійських військ Т-4 (Тіфор) у провінції Хомс.

Арабський телеканал Al Mayadeen, що базується у Лівані, раніше повідомив, що ВПС Ізраїлю перебували в небі в районі кордону Сирії і Лівану в момент завдання авіаудару по аеродрому, повідомляє DW.

Раніше Пентагон заявив про непричетність США до завдання ракетних ударів по базі сирійських ВПС.

Читайте також: Пентагон заперечив причетність США до ракетного удару по авіабазі Асада

Як відомо, минулої ночі сирійське агентство SANA повідомило, що територія авіабази в провінції Хомс зазнала обстрілу декількома ракетами.

За даними сирійської наглядової ради з прав людини, що базується в Лондоні, в результаті авіанальоту на військовий аеродром загинули 14 людей. Серед жертв є бійці з Ірану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-