У Саудівській Аравії розпочали розслідування щодо

У Саудівській Аравії розпочали розслідування щодо "корупціонерів"

Укрінформ
Саудівські органи юстиції розпочали розслідування через підозри у корупції та відмиванні коштів. Серед фігурантів справ - багато принців, бізнесменів та високопоставлених чиновників.

Про це повідомляє DW з посиланням на заступника генерального прокурора Саудівської Аравії Сауд аль-Хамада.

"За його словами, чимало підозрюваних відмовилися від співпраці зі слідством. Усі розслідувані випадки розглядатимуть окремо, наголосив аль-Хамад. Деякими з них займатимуться органи, що спеціалізуються на боротьбі з відмиванням коштів. Інші розглядатимуть суди, що займаються справами національної безпеки та тероризму", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Наслідний принц Саудівської Аравії визнав право ізраїльтян на державу

У листопаді минулого року в королівстві висунули звинувачення в корупції 381 особі. Серед них були принци, відомі посадовці та впливові бізнесмени. Підозрюваних арештували й помістили під варту в  готелі Ritz Carlton в Ер-Ріяді. Згодом більшість з них або визнали обвинувачення й врегулювали питання, сплативши штрафи та вийшовши на волю, або ж проти них забракло доказів. Наприкінці січня 2018 року повідомлялося, що сукупний обсяг сплачених підозрюваними сум та переданих державі активів перевищив 100 мільярдів доларів США.

Сьогодні 56 людей ще залишаються під вартою. Про їхнє місце перебування нічого не відомо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-