В Угорщині повідомили проміжні дані про явку на парламентських виборах

В Угорщині повідомили проміжні дані про явку на парламентських виборах

Укрінформ
В Угорщині повідомили проміжні дані про явку виборців на дільниці для голосування на парламентських виборах - вже проголосували майже 54 відсотки виборців.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"За даними Національного виборчого бюро, станом на 15-у годину за місцевим часом проголосували майже 54 відсотки виборців. Це рекордна величина на цей час дня принаймні з 2002 року", - йдеться у повідомленні.

За словами частини аналітиків, настільки висока явка може піти на шкоду чинному прем’єр-міністрові Вікторові Орбанові і його партії «ФІДЕС», яка очолює владну коаліцію.

Перед виборами прогнозували, що «ФІДЕС» набере понад 50 відсотків голосів, і таким чином Орбан міг претендувати на четвертий термін на посаді прем’єр-міністра.

Орбан, який уперше очолював уряд Угорщини в 1998–2002 роках, повернувся до влади в 2010-му. За останні вісім років при владі його уряд розширив контроль над засобами інформації і через своїх союзників у бізнес-секторі здобув вплив на банки, енергетику, будівництво і туристичний сектор.

Читайте також: В Угорщині проходять парламентські вибори

У Європейському союзі уважно стежать за майбутніми результатами виборів в Угорщині. Значна перемога партії Орбана може посилити схожі праві націоналістичні сили в інших країнах Центральної Європи, особливо в Польщі й Австрії, і поставити під сумнів єдність Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-