На пост глави Каталонії знову висунули кандидатуру арештованого Санчеса

На пост глави Каталонії знову висунули кандидатуру арештованого Санчеса

Укрінформ
Спікер каталонського парламенту Рожера Торрен знову висунув на посаду глави уряду автономії одного з лідерів сепаратистів Жорді Санчеса, який перебуває під арештом.

Про це повідомляє The Washington Post.

"Спікер Рожер Торрен заявив, що в суботу він запропонує Жорді Санчеса як кандидата в президенти регіону, попри те, що Санчес перебуває під вартою", - йдеться у повідомленні.

Торрен вже висував депутата на посаду глави уряду Каталонії, однак пізніше він скасував дебати в палаті після того, як Санчесу було відмовлено в проханні про звільнення, щоб особисто з'явитися на засідання по його кандидатурі.

Як відомо, суддя Верховного суду Іспанії пред'явив обвинувачення 13 каталонським політикам, у тому числі колишньому лідеру регіону Карлесу Пучдемону, в перевороті з метою оголосити незалежність Каталонії від Іспанії. Також було видано міжнародні ордери на арешт інших посадовців уряду Каталонії.

Читайте також: Пучдемон розповів про свої бажання після завершення процесу в Німеччині

Як повідомлялося, суд на півночі Німеччини заарештував колишнього главу парламенту Каталонії Карлеса Пучдемона, раніше затриманого поблизу данського кордону. Це викликало хвилю протестів у Каталонії: сотні людей заблокували ключові автомагістралі та дороги регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-