Захід мусить протистояти російській цифровій війні - експерт

Захід мусить протистояти російській цифровій війні - експерт

Укрінформ
Обмеження можливостей використання Кремлем сучасних цифрових ЗМІ для впливу на громадську думку закордоном є необхідною складовою стабільності демократичних держав.

Таку думку у статті для провідного канадського аналітичного видання MacLean’s висловила політолог Ліза Шумко, яка консультувала попереднього прем'єр-міністра Канади Стівена Гарпера щодо політики відносно Росії.

«Якщо ми дійсно хочемо притягти Росію до відповідальності, то повинні позбавити Путіна можливості використовувати підприємства із виробництва фейків, які приховують участь Москви у скоєнні злочинів на внутрішній та міжнародній аренах», - пише Шумко.

Вона наголосила, що «соціальні мережі та цифрові новинні сервіси нині стали частиною наших стратегічних безпекових активів». «Час самозаспокоювання минув: законодавці повинні зреагувати на майбутні виклики, ухваливши законодавство, що завадить нашим супротивникам, якими є Росія, Китай, Іран та Північна Корея, отримувати цифрові засоби, що дозволять їм утискати правду у наших демократичних системах», - стверджує авторка.

Читайте також: НАТО суттєво посилило свою кібернетичну складову – Столтенберг

На її переконання, онлайн простір став «полем бою, де злісні державні елементи ведуть війну проти ліберальних демократій, використовуючи викрадені бази даних та автоматизовані фабрики брехні». «Оскільки іноземними державним інституціям не заборонено інвестувати в американські компанії, наші супротивники сповна користуються цим», - підсумовується у матеріалі.

Як відомо, минулого місяця майже 30 країн видворили загалом півтори сотні співробітників дипломатичних місій Росії, яких підозрювали у веденні неавторизованої розвідувальної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-