У Конгресі США з'явився законопроект із новими санкціями проти РФ через Солсбері

У Конгресі США з'явився законопроект із новими санкціями проти РФ через Солсбері

Укрінформ
У Нижній палаті американського Конгресу з'явився двопартійний законопроект, який закликає США виступити разом з Великою Британією проти російської агресії та нехтування Кремлем міжнародного права.

Авторами ініціативи виступили конгресмени Хоакім Кастро і Майк Тернер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Російський уряд санкціонував атаку на Сергія і Юлію Скріпалів та офіцера Ніка Бейлі минулого місяця на британській землі, яка порушила міжнародне право та засвідчила зростаючу агресію Путіна й нехтування ним міжнародними стандартами поведінки", - зазначили автори законопроекту у спільній заяві.

Вони наголосили на необхідності для США виступити разом з Великою Британією та міжнародними партнерами й надати потужну відповідь РФ. Законодавча ініціатива пов'язана із застосуванням 4 березня російського бойового нервово-паралітичного газу в британському місті Солсбері. Документ вимагає накласти санкції на відповідальних за цей напад.

Читайте також: Німеччина вважає, що Росія досі має програму з розробки нервових токсинів

"Спроба уряду Росії здійснити вбивства на британській території є немислимою та порушує міжнародне право", - наголошується у законопроекті

Документ зобов'язує президента США протягом 60 днів після того, як закон набуде чинності, накласти санкції проти всіх причетних до організації та проведення атаки, у тому числі замовників і виконавців.

Крім того, в документі вказані російські фінансові установи, які допомагають президенту Путіну продовжувати порушувати міжнародне право, у тому числі застосовувати практику політичних убивств за межами країни. Серед них названі Сбербанк, ВТБ Банк, Газпромбанк, Банк Москви, Россельхозбанк, Промсвязьбанк, Внешэкономбанк.

"Ми повинні надіслати чіткий, двопартійний меседж про те, що Сполучені Штати стоять разом з нашими союзниками та не будуть терпіти такі протизаконні дії", - підкреслили конгресмени США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-