Приватна авіакомпанія переправляє бійців із Росії на війну в Сирію - ЗМІ

Приватна авіакомпанія переправляє бійців із Росії на війну в Сирію - ЗМІ

Укрінформ
Попри введені США санкції проти сирійської авіакомпанії Cham Wings у 2016 році, вона продовжує бути задіяна в схемах із переправлення російських контрактників на війну в Сирію.

Про це йдеться в журналістському розслідуванні інформагентства Reuters, опублікованому в п'ятницю.

 "Обслуговує рейси в Ростов приватна сирійська авіакомпанія Cham Wings. США включили її до списку санкцій у 2016 році за ймовірну доставку про-асадівських бійців у Сирію і допомогу сирійській військовій розвідці в доставці зброї та спорядження", - говориться в публікації.

Літаки Cham Wings прилітають до Ростова переважно вночі й відлітають рано вранці, коли в аеропорту майже немає інших пасажирів. Відкритої інформації про ці рейси й розкладу польотів немає, як немає і можливості придбати авіаквитки з Ростова до Дамаска або Латакії, де розташована основна російська воєнна авіабаза в Сирії.

За 14 місяців, починаючи з 5 січня 2017 року, було виявлено 51 політ літаків Cham Wings із Дамаска й Латакії до Ростова й назад. Щоразу для цього використовувалися лайнери Airbus A320, які можуть перевозити до 180 пасажирів.

"Виявлена Reuters схема постачання літаків на Близький Схід показала пролом у санкціях США, які повинні були обмежити можливості Асада і його союзників з іранського Корпусу вартових ісламської революції та угрупування "Хезболла" отримувати бійців і техніку, необхідну для воєнної кампанії", - підкреслюється в публікації.

Крім того, це дає уявлення про те, як доправляються в Сирію приватні російські військові контрактники, існування яких влада РФ не визнає. "Росія говорить, що її участь у конфлікті в Сирії була обмежена повітряними ударами, навчанням сирійських військ і невеликою кількістю спецзагонів", - підкреслюється в розслідуванні.

Читайте також: У Сирії залишилося два об'єкти виробництва хімічної зброї - ООН

За повідомленнями російської влади, з моменту початку операції в Сирії у вересні 2015 року, там загинули 44 військовослужбовці. Згідно з оцінкою Reuters, що ґрунтується на опитуванні сімей і друзів загиблих, а також місцевих чиновників, лише з січня по серпень 2017 року в Сирії загинули не менш як 40 приватних контрактників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-