Німеччина вважає, що Росія досі має програму з розробки нервових токсинів

Німеччина вважає, що Росія досі має програму з розробки нервових токсинів

Укрінформ
Уряд ФРН вважає дуже правдоподібними твердження Великої Британії про те, що Росія досі має програму з розробки нервових токсинів, таких як "Новічок".

Про це у п'ятницю на брифінгу заявила речниця уряду Німеччини Ульріке Деммер, повідомляє Reuters.

"Німеччина вважає дуже правдоподібними твердження Великої Британії, що Росія має тривалу програму з розробки нервових токсинів, таких як "Новічок", - йдеться у повідомленні.

Деммер відмовилася коментувати, чи є у розпорядженні Німеччини схожі дані розвідки, що стосуються ймовірного нервового токсину, який використовували для отруєння російського екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки минулого місяця у Британії.

Однак речниця німецького уряду зазначила, що ймовірна причетність Росії до отруєння вписується у модель російської поведінки протягом останніх років, яка також включає воєнні вторгнення і напади на колишніх шпигунів в інших країнах.

Читайте також: Росія відхрещується від "саратовського Новічка"

Як повідомляломя, 4 березня у британському місті Солсбері були отруєні колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей заявила, що відповідальність за отруєння, швидше за все, лежить на Росії. Вона також повідомила, що постраждалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи "Новічок", розробленою ще в СРСР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-